Η τάση της υγιεινής διατροφής και της φροντίδας του σώματος έχει εξελιχθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με έναν ιδιαίτερο φωτεινό φανάρι να καθοδηγεί τον δρόμο: τα προϊόντα gluten-free. Αν και αρχικά εμφανίστηκαν ως μία τάση μεταξύ των ανθρώπων που έπασχαν από κοιλιοκάκη, η αγορά των προϊόντων χωρίς γλουτένη έχει εκραγεί και επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών.

Το gluten, μία πρωτεΐνη που βρίσκεται σε σιτηρά όπως σιτάρι, κριθάρι, και σίκαλη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε άτομα που υποφέρουν από κοιλιοκάκη ή ανοσολογικά νοσήματα. Οι εταιρείες τροφίμων, συνειδητοποιώντας τις ανάγκες αυτών των καταναλωτών, έχουν επεκτείνει τις γκάμες τους προσφέροντας προϊόντα gluten-free που δεν συνεπάγονται συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Το να είσαι χωρίς γλουτένη δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποφέρεις από έλλειψη επιλογών. Η γκουρμέ κουζίνα έχει εισέλθει δυναμικά στον κόσμο των προϊόντων χωρίς γλουτένη, προσφέροντας λύσεις που εναρμονίζονται με τις υψηλές προσδοκίες των λάτρεις της καλής γεύσης. Από gourmet ζυμαρικά μέχρι λαχταριστά γλυκά, η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει εξελιχθεί σε μια ευφάνταστη γαστρονομική εμπειρία.

Πέρα από τη γεύση, η αύξηση της δημοφιλίας των προϊόντων χωρίς γλουτένη συνδέεται και με τη γενικότερη αποδοχή της υγιεινής διατροφής. Οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις που να είναι φιλικές προς τον οργανισμό τους, χωρίς να συμβιβάζονται στην απόλαυση.